MALZEMELER
Krep için
Afiyet olsun Esen kalın. .
- 1 çay bardağı ıspanak püresi
- 1 çay bardaağı ılık su
- 2 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Harcı için
- 2 yumurta
- 2 orta boy rendelenmiş patates
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- küp doğranmış yarım dilim peynir ya da kaşar peyniri
- 2-3 diş sarımsak
- yarım çay kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı pulbiber
Öncelikle patatesleri rendenin büyük kısmında rendeleyin, yapışmaz tavaya 4 yemek kaşığı yağ döküp rendelenmiş patatesleri ekleyip kavurun. ( yaklaşık 10 dk )
Piştikten sonra isteğe bağlı sarımsak , pul biber vs. baharat ekleyin.
Derin bir kaba un, tuz, sıvı yağ, kabartma tozu ve ıspanak püresini ekleyin.
( 10-15 adet ıspanak yapraklarını yıkayıp bir kaç parçaya bölüp doğrayarak
1 yemek kaşığı su ile rondadan geçirerek püre haline getirin )
1 yemek kaşığı su ile rondadan geçirerek püre haline getirin )
Yapışmaz tavayı ısıtın 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp krep hamurundan tavanızın büyüklüğüne göre 1-2 kepçe döküp üzerini düzleyin ( kaşık da kullanabilirsiniz ) ve hemen ters çevirin bu yüzeyi iyice pişirin.
Pişen krepleri şeritler halinde kesip iki ucunu daire şeklinde birleştirin. İçine pişmiş patatesi yarısına gelecek şekilde ekleyin. Üzerine kaşar peyniri ya da peynir parçaları ekleyin her bir daireye 1 yumurta kırın.
Tavanın üzerine kapak kapatın yumurtalar katılaşınca ters çevirip diğer tarafını pişirin. Piştikten sonra tekrar ters çevirip rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Mısır, maydanoz, zeytin vs. İle servis edebilirsiniz.
NOT :Tarifi Sade krep ile de deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun Esen kalın. .
TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..
www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder