14 Mart 2015 Cumartesi

3-2-1 POĞAÇA ( Galeta unlu yumuşak poğaça )




Tarifin kalori miktarını öğrenmek için tıklayın




Mayalı hamur hazırlayıp bekletmeye hiç vaktim yok diyorsanız 3-2-1 poğaça hazırlayabilirsiniz. Pratik kolay ve leziz bir tarif olan 3-2-1 poğaça halk arasında çok popüler olan tariflerden..Diğer bir adı bayatlamayan poğaça olsada sıcakken ikramı genel tercihtir :)
Gelelim tarifimize neden 3-2-1 ? çünkü 3 paket kabartma tozu kullanılıyor,2 su bardağı yoğurt , 1 su bardağı sıvı yağ kullanıldığından tarifin hafızada kalmasına kolaylık diyelim :) Hatta 4-3-2-1 de diyebiliriz unu 4 bardak kullandıysanız:)  Farklı isimleri de vardır muhakkak ...Biz en iyisi genel adıyla bilelim :)   Bu leziz poğaçayı muhakkak deneyin derim :) Adı gibi lezzeti de hafızanızda kalacak :):):)


MALZEMELER
  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yaklaşık 4,5 bardak un

İç harcı için
  • Peynir , patates , zeytin , sucuk , kıyma vs...
Üzeri için
  • Galeta unu ya da susam
HAZIRLANIŞI

Derin bir kaba tüm malzemeler ilave edilerek hamur yoğrulur.Ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar un eklenir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp tabak şekli verilerek iç harcı eklenir ve kapatılarak yuvarlanır.Galeta ununa bulanıp yağlı tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirilir.Afiyet şifa olsun..




Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder