13 Mart 2015 Cuma

CEVİZLİ BADEMLİ KROKAN






Tarifin kalori miktarını öğrenmek için tıklayın

Çıtır çıtır çayın yanında şeker gibi bir atıştırmalık tercih ediyorsanız bu tarif size göre :)

MALZEMELER


  • 1su bardağı şeker
  • 1 su bardağı karışık ceviz, badem , fındık , susam , yulaf , kuru meyve
HAZIRLANIŞI

Yapışmaz orta boy tavada kısık ateşte şekeri eriterek karamelize edin.Şekerin çoğu eriyince tahta kaşık ile karıştırarak tümünün erimesini sağlayın bu arada yakmamaya özen gösterin yoksa tadı acı olur.Eriyip sıvı hale gelen karamelin içine hazırladığımız karışımı ekleyin ve hızlıca karıştırın.Üzerini düzleyin öylece donması bekleyin.Sertleşince tahta spatula yardımıyla tavadan alın.


 ( Tavadan çıkarmanız zor oluyorsa ocağın altını hafif yakarak yumuşamasını sağlayarak tavadan  çıkarın.Ters çevirerek istediğiniz ebatta kesin.Bayatlamayan krokanınız hazır... Afiyet şeker olsun...




Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder