MALZEMELER
- 1 paket milföy hamuru
- 250 gr kıyma
- 1 soğan
- kara biber , pul biber vs..
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Milföyler dondurucudan çıkartılıp oda ısısında yumuşaması sağlanır. ( 10-15 dk )Bu arada iç harcı hazırlanır.Soğan ince doğranıp az yağda kavrulur , kıyma eklenerek pişirilir.
Piştikten sonra tuz ,baharat eklenir.
Kıvrılabilir yumuşaklıkta olan milföy hamuru kare olarak bıçak yardımıyla kesilir.Kesilen şeritler köşelerden karşı köşeye eklenerek ortasına kıymalı harc eklenerek biber ve domates ile süslenir.
Şeritlerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. ( yaklaşık 20-25 dk ) Afiyet olsun
TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..
Bizi www.ascimutfakta.com
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder