1 Mart 2015 Pazar

PİRİNÇ SALATASI ( Çin salatası )




Diğer tariflerimiz için tıklayın



MALZEMELER


  • 2 su bardağı pirinç
  • 2- 3 adet havuç
  • 5- 6 adet kornişon turşu
  • 1 su bardağı garnitür 
  • 2 adet kırmızı biber ( isteğe bağlı )
  • 8 - 9 tutam maydanoz
  • 6- 7 tutam dereotu
  • 3 adet taze soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1 limon suyu
  • Sıvı yağ , tuz
HAZIRLANIŞI

2 su bardağı pirinç ayıklanarak yıkanır.3 su bardağı sıcak su , yeteri kadar tuz , sıvı yağ ile pişirilir.
 ( pilav gibi ).Piştikten sonra soğutulur.. Havuçlar rendenin ince kısmında rendelenir.Diğer malzemelerde ince ince doğranır.Havuç ve mısır hariç hepsi karıştırılarak tuz , limon , sıvı yağ eklenerek karıştırılır. ( Dilerseniz havuçların bir kısmını üzeri için ayırıp bir kısmını da içine ekleyebilirsiniz.Hazırladığımız salataya soğumuş olan pirinç dökülüp iyice karıştırılır.

Kek kalıbına streç döşenir üzerine haşlanmış mısırlar yerleştirilir.Havuçlar da eklenerek  salata dökülüp üzeri streç ile kapanır.Buzdolabında birkaç saat bekletilir.
Kalıptan çıkarılan salata, dereotu ve mor lahana rendesi ile maydanoz ilave edilerek sunuma hazır hale getirilir.Afiyet olsun


TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.

ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder