29 Mart 2015 Pazar

PORTAKALLI BATON KEK


MALZEMELER

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı portakalın suyu ( Yaklaşık 2 adet portakal )
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir miktar portakal şekerlemesi
  • İnce dilimlenmiş portakal ( üzeri için )
  • Renkli pasta süsü
Üzeri için
  • 1 portakal ( isteğe bağlı )
  • Pudra şekeri
 portakal ve limon şekerlemesi  tarifimize bakabilirsiniz

HAZIRLANIŞI

Derin bir kapta yumurta ile şeker çırpılır.Sıvı malzemeler eklenerek çırpma teli ile karıştırılır.Un süzgeç ile elenerek eklenir.En son Portakal şekerlemesi ve renkli pasta süsü eklenir.Karıştırıp yağlanıp unlanmış kalıba dökülür.Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişirilir.


ALTERNATİF : Portakal şekerlemesi yerine Portakal kabuğu reçelindeki portakal kabuklarını kullanabilirsiniz ...

NOT : Portakal ile süsleme yapmak için portakalı ince halka şeklinde dilimleyerek kalıbınızın ya da tepsinizin tabanına yerleştirip üzerine kek hamurunu dökebilirsiniz.


Dilerseniz üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpebilirsiniz...Afiyet şifa olsun..



Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder