1 Mart 2015 Pazar

RENKLİ KUPLAR





MALZEMELER


Muhalebisi için

  • 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Elmalı karışım için  
  • 5 adet rendelenmiş elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi
Limonlu jöle için

  • 1 limon rendesi
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
Toz karışım için 

  • Kahve çekirdeği kurabiye
Kırmızı jöle için

  • 1 adet rendelenmiş pancar suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • Benmari usulü eritilmiş çikolata
Elma gülü için 
  • 1 adet ince dilimlenmiş elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI

Evinizde bulunan malzemelerden değişik alternatifler hazırlayabileceğiniz gibi tarifini yazdığım şekillerde ve malzemelerle de renkli kuplar hazırlayabilirsiniz.

  1. Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım tadını çok beğeneceğiniz bu muhallebi bir harika :)
  2.  Un ve tereyağı bir tencereye alınır kısık ateşte tereyağı eriyene kadar kavrulur. ( çok kavurmayın yanabilir )
  3. Azar azar bir yandan çırpma teli ile çırparak süt ilave edilir. ( Mixer veya mutfak robotunuz yoksa unlu karışımı  tencereye oturtulmuş süzgeçe dökün üzerine ölçümüz olan sütü ilave ederek kaşık yardımıyla ezerek pütürleri engelleyin )
  4. Kaynayana kadar pişirilir.Kaynayınca şeker ilave edilir 5 dk daha pişirilerek ocağın altı kapatılır ve vanilya eklenir.
  5. En zor kısım :) Çırpma işlemi ;) Yaklaşık yarım saat çırpılır sakız gibi bir muhallebi kıvamı oluşturulur.
Elmalı karışım

  1. Elmalar yıkanır soyulur çekirdekleri çıkarılarak rendelenir.
  2. Rendelenmiş elmalar şeker ile suyunu çekene kadar karıştırılarak pişirilir ( yaklaşık 10 dk )
  3. Pişip azalan elmalara ceviz içi ve tarçın eklenir
Limonlu jöle
  1. Bir tavaya vanilya hariç tüm malzemeler eklenir kıvam alana kadar pişirilir.Piştikten sonra vanilya eklenir.
  2.  ( Alternatif olarak su yerine portakal suyu ile de hazırlayabilirsiniz daha renkli olacaktır )
Toz karışım
  1. Ufalanıp toz haline getirilmiş herhangi bir bisküvi kullanabileceğiniz gibi ufalanmış kurabiye de kullanabilirsiniz.
  2.  ( Bayatlamış kurabiye ve bisküvi ideal olacaktır ancak bu tarif için yeni hazırladığım            ''kahve çekirdeği kurabiye '' tarifimi karışım olarak kullandım tam ölçülü oldu..Mevcut tariflerimizden bakabilirsiniz..
Kırmızı jöle
  1. Vanilya hariç tüm malzemeler bir tavaya eklenerek ocağın altı yakılır.
  2. Sürekli karıştırarak pütürlerin oluşmasına engel olunur.
  3. Pişip kıvam alınca ocağın altı kapatılıp vanilya eklenerek karıştırılır.
Üzeri

  1. Buharda eritilmiş karamelli çikolata 
Elma gülü
  1. Elmanın kabukları soyulmadan ikiye bölünür , çekirdekleri çıkarılır.
  2. Çok ince dilimlenir
  3. Bir tava yada tencereye alınarak üzerine şeker dökülür yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Dilimler teker teker rulo yapılarak sarılır gül şekli verilir.

Kupları ıslatmadan önce muhallebi sonra kırmızı jöle , karışım , limonlu jöle , muhallebi , elmalı, muhallebi , çikolata olmak üzere 8 kattan 8 adet kup çıkmaktadır.
 (Çikolata henüz sıcakken elma gülünü yerleştirin .Dilerseniz rulo kat ile de sunum yapabilirsiniz )




Uzunca bir tarif oldu ama lezzetli şık harika bir görsel sunum ile hazırlanan bu tarifi beğeneceğinizi umuyorum.Görüşleriniz ve sorularınız için yorum bırakabilirsiniz ... Afiyet olsun

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder