Şimdi sizlere su böreği kıvamında mis gibi bir börek tarifi yazıyorum.Hem basit pratik :)
İç harcını bir gün önceden hazırlamanız zaman bakımından yararınıza olacaktır ...
MALZEMELER
- 5 adet yufka
- 4 su bardağı süt ( ılık )
- 4 adet yumurta ( 1 yumurta sarısı üzerine )
- 1 çay bardağı tereyağı ( eritilmiş )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
İç harcı
- 500 gr kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- Kara biber , Pul biber vs..
- Tuz
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Bir miktar çörek otu , susam vs..
HAZIRLANIŞI
- Kıyma tencerede pişirilir üzerine ince doğranmış soğan , tuz eklenir, piştikten sonra baharatlar eklenip karıştırılır.
- Derin bir kapta yumurtalar iyice çırpılır .Diğer malzemeler eklenir 2 dk çırpılır.
- Tepsi tereyağı ile yağlanıp unlanır.
- 1 adet yufka tepsiye yerleştirilir ( kenarları dışarıda kalmalı en son katlayacağız )
- 1 adet yufka açılır büzüştürülür, karışımın içine yerleştirilerek yufkanın tamamen ıslanması sağlanır
- Islanan yufka tepsiye düzgünce yerleştirilir.
- Üzerine hazırladığımız harctan serpilir
- ( dilerseniz her kata ayrı ayrı harc ekleyebilir yada 3. kata harcın tamamı ekleyebilirsiniz )
- Son yufkayı yerleştirdikten sonra tepsinin kenarından çıkan yufka içe doğru kapatılır.
- Tepsiyi dikkatlice ters çevirip böreği çıkartıp katli kısım tepsinin tabanına gelecek şekilde ters çevirilir.Böylece üzeri pürüzsüz bir görüntü şeklini alır.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülüp çörek otu veya susam serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 180- 200 derecede yaklaşık 30-35 dk pişirilir.
- Piştikten sonra tepsi kalıp gibi çıkartılıp börek dilimlenir.
- Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun
TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..
www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder