27 Haziran 2015 Cumartesi

VELİBAĞI TARİFİ ( Yöresel )






MALZEMELER

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yaklaşık 2,5-3 su bardağı un
  • Tuz
İç harcı için
  •  patates püresi
  • rendelenmiş 2 adet soğan
  • yağlı beyaz peynir ( isteğe bağlı )
  • Karabiber , tuz
Üzeri için
  • Tereyağı
HAZIRLANIŞI

Şeker, süt ,maya bir kasede karıştırılıp maya köpürene kadar beklenir.


Derin bir kaba tüm malzemeler eklenerek azar azar un ilave edilerek yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.Üzeri streç film ya da poşet ile kapatılarak mayalanması beklenir.

Soğanlar rendelenir , peynir ufalanır ve patates püresi ile tüm iç malzeme karıştırılır.

Hamurdan küçük parçalar alıp el ayası kadar açılıp içine harcı konularak üzeri kapatılır.




Tüm parçalara aynı işlem uygulanır.Bu arada ilk hazırladığımız parça mayalanmaya başlamış olacaktır.

İlk hazırladığımız parçadan başlayarak merdane ile çok ezmeden pişireceğimiz  yapışmaz tava ebatında açılır.


Isıtılmış tavada kısık ateşte iki taraflı kızarana kadar pişirilir.

Üzerine tereyağı sürülür.Dilimlenerek servis edilir...Tercihen sıcak ikram edilir...

Afiyet şifa olsun...


Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

ESEN KALIN.


                                                                      


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder