2 Temmuz 2015 Perşembe

AŞÇI MUTFAKTA ORJİNAL ŞEKERPARE TARİFİ







Diğer tariflerimiz için tıklayın


MALZEMELER

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un+2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı ucu ile azcık tuz
Şerbeti için
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu
Üzeri için

  • Yaklaşık 19-20 adet Fındık , badem 

HAZIRLANIŞI

Derin bir kapta un hariç tüm malzemeler iyice karıştırılır.Un azar azar ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlayıp aralıklarla tepsiye dizilir.Üzerine fındık ya da badem eklenir.

Fırın ayarı 180 dereceye ayarlanır .Fırın iyice ısınana kadar şekerpare buzdolabında bekletilir.
İyice ısınmış fırına tepsi yerleştirilir.


Şekerparelerin üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.


Tatlı pişerken şerbet hazırlanır.Orta boy tencereye şeker ve su ilave edilir.Orta hararettte yaklaşık 20 dakika pişirilir.Piştikten sonra limon damlatılır.
Ilıklaşması için bekletilir.Fırından çıkan sıcak şekerparelere ılık şerbet dökülür.


Ara sıra ters çevirerek şerbeti iyice çekmesi sağlanır.



NOT : 
  • Tatlının şerbetini dökerken ya da ters çevirirken üzerindeki çerezin düşmemesini istiyorsanız badem kullanın.
  • Şekerparelerin iyice pişmesi tadının daha lezzetli olmasını ve şerbetini iyi çekmesini sağlamak içindir.
  • Şerbeti dökerken şerbet ılık tatlı sıcak olmalı.
  • Şerbeti döktükten sonra tatlının üzerini tepsi ya da kapak ile kapayın.


Afiyet şifa olsun...

Tarifteki ölçüden yaklaşık 19-20 adet çıkmaktadır.



Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

ESEN KALIN.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder