14 Ağustos 2015 Cuma

PATATES SALATASI TARİFİ




Diğer tariflerimiz için tıklayın


MALZEMELER

  • 5-6 adet kızartmalık patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu ( tercihen )
  • 1 küçük demet kıvırcık marul ( isteğe bağlı )
  • 1 orta boy kuru ya da taze soğan
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 orta bot domates ( isteğe bağlı )
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yaklaşık 3 yemek kaşığı nar ekşisi ( özellikle )
  • Tuz
HAZIRLANIŞI

Ön hazırlık olarak patatesler kabuklarıyla beraber mutfak fırçası ile iyice yıkanır.Bol su dolu tencereye alınır.Yumuşayana kadar pişirilir. ( Bu arada bıçak, çatal ya da çöp şiş yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin )



Pişen patatesler soğuk su dolu bir kaba alınır.Bıçak yardımıyla kesmeden ince bir tabaka halinde bölünerek iki hamlede kabuklarından arındırılır.



Patatesler soğutulur.Bu arada maydanoz , dilerseniz marul , ya da dereotu , domates ,( salatayı sulandırdığı için tercih etmedik dilerseniz ilave edebilirsiniz )

piyaz doğranmış sumak ve tuz ile ovulmuş kuru soğan ya da taze soğan ince doğranır.
Soğuyan patateslere kuru nane ve pul biber ilave edilerek baharatın patateslere yapışması sağlanır.İnce doğranmış diğer malzemeler de ilave edilir.



Limon ile sıvı yağ karıştırılarak daire şeklinde salatanın üzerine serpilir.Nar ekşisi ilave edilir ve karıştırılarak servise alınır.



Renkli patates salatası tarifimiz için tıklayın
Renkli patates topları tarifimiz için tıklayın

Afiyet şifa olsun…
”……Yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez .” Araf / 31

ESEN KALIN.

___________________
” Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri , 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır.
 Tariflerin ve fotoğrafların sahibi www.ascimutfakta.com dur.
Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz , alıntı yapılamaz ”
İletişim adresi: info@ascimutfakta.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder