11 Kasım 2015 Çarşamba

ATOM KURABİYE TARİFİ




                                                Diğer tariflerimiz için tıklayın


MALZEMELER
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 vanilya
  • Yaklaşık 2,5 su bardağı un
İç malzemesi
  • Fındık
  • Ceviz
  • Badem
  • Damla çikolata

Dilerseniz kuru meyveler de ilave edebilir , elmalı tarçınlı da hazırlayabilirsiniz.

HAZIRLANIŞI

Derin bir kapta tereyağı ve tüm sıvı malzemeler iyice karıştırılır.Un kontrollü olarak ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.Limonluk aparatının iç kısmı yağlanıp streç film  ile kaplanır.Hamurdan bir parça alıp limon aparatının içine yerleştirerek içi oyulur.





Hazırladığımız karışımdan eklenip hamurun dışta kalan fazla kısımlarıyla kapatılır.



Dikkatlice ters çevrilir ya da streç filmin tüm uçlarından tutarak aparatın içinden çıkarılır.Kenarları düzeltilir ve aralıklarla tepsiye dizilir.



Buzdolabında 30-40 dakika bekletilir.Önceden ısıtılmış yaklaşık 180 derece fırında üzeri kızarmadan pişirilir.( kurabiye beyaz kalmalı bu aşamada dikkatli olmalısınız. )Soğuyunca üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpilip servis edilir.



Tarifteki ölçüden yaklaşık 12 adet kurabiye çıkmaktadır.



Afiyet şifa olsun…
”……Yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez .” Araf / 31

ESEN KALIN.

___________________
” Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri , 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır.
 Tariflerin ve fotoğrafların sahibi www.ascimutfakta.com dur.
Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz , alıntı yapılamaz ”
İletişim adresi: info@ascimutfakta.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder