10 Mart 2015 Salı

ELMA DOLMASI KURABİYESİ



MALZEMELER

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı tereyağı ( 45 gr )
  • 1 yemek kaşığı labne peynir
  • Yaklaşık 5 çay bardağı un
İç malzemesi

  • 3 adet rendelenmiş elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi

HAZIRLANIŞI

Elmalar yıkanıp soyularak çekirdekleri çıkarılır.Rendelenerek tencereye eklenir.Şeker ilave edilerek pişirilir.Piştikten sonra tarçın ve ceviz eklenir.

Derin bir kaba yumurta , sıvı yağ , tereyağı , pudra şekeri, labne peynir , vanilya eklenerek pütürsüz bir kıvama gelene kadar çırpılır, nişasta eklenir çırpmaya devam edilir,Un azar azar eklenerek çırpılmayacak kıvama geldiğinde yoğrularak kıvama gelmesi sağlanır...Yumuşak şekil verilebilecek bir kıvamda olmalı...Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlanıp içi oyularak elmalı karışım eklenerek tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 160-180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk pişirilir.

Afiyet şifa olsun


Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....

1 yorum: