9 Mart 2015 Pazartesi

PEMBE MAKARNA





Tarifimizin kalori miktarını öğrenmek için  tıklayın






Hastalıkların yoğun olduğu bir dönemde yaşıyoruz...
Yediğimiz ve içtiğimize dikkat etmeyip yapay suni ürünler tercih ederek görsel tatlar oluşturmak yerine daha sağlıklı vitaminli yiyecekler hazırlayıp hem kendimizin hem ailemizin sağlıklı huzurlu bir yaşam geçirmesini sağlamaya çalışmalıyız...
Hazırlayacağımız pancarlı makarna da makarnaların en vitaminlisi diyebiliriz...
Şimdi Pancarın faydalarından biraz bahsedelim :)

• Kırmızı pancar alyuvarların oluşmasında rol oynar. Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir. Havuç suyuyla yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, günde 400 gr. içildiğinde, alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir. 
• Damarlarda toplanan mineral kalsiyumu en iyi eritebilen de yine pancar suyudur. Zerdeçal, mürrisafi veya tarçınla pişirilmiş kırmızı pancar, karaciğer ve dalaktaki tıkanıkları açar, böbrek ve safrakesesini temizler. 
• Pişirilmiş ve ezilmiş kırmızı pancar şişliklere sarılırsa, şişlikleri indirir. 
• Kırmızı pancar suyu içmek, rahmin fibromlarını ve miyomları ile göz perdelerini eritir, yüksek kan şekerini ve tansiyonu indirir. 
• Prostat, verem ve sinir hastalıklarında faydalıdır. 
• Ilık pancar suyu kulağa damlatılırsa, ağrısını keser ve iltihaplanmayı durdurur. 
• Kafa derisine sürülürse, kepeğe karşı çok iyi gelir. 
• Mide ve bağırsak üzerinde olumlu etkisi vardır. 
• Kemik zafiyeti olanlara çok fayda verir. 
• Karaciğer hastalıklarına karşı koruyan özelliği ile tanınır ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. B vitaminleri ve fosfor ile sinirleri yatıştırır. 
• İçinde bulundurduğu radyoaktif madde ile vücudu şeker hastalığına, vereme ve kansere karşı korur. 
• Almanya’da Dr. Sigmund Schmidt ve Macaristan’da Dr. Ferenczi bu bitkiyi lösemi ve kanserde önleyici ve tedavi edici olarak kullanmaktadır.

Bu kadar bilgilendirmeden sonra pembiş makarnamızı hazırlamaya başlayalım ve şifa deposu pancardan her zaman yararlanalım :)

MALZEMELER

  • 1 paket makarna
  • 2 adet orta boy pancar
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı labne peynir
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
HAZIRLANIŞI

Makarnalar tuz eklenmiş kaynar suda pişirilerek süzülür.Pancarlar yıkanıp su dolu tencerede pişirilir.Piştikten sonra soğutulup kabukları soyulur ,dilim dilim kesilir.Mutfak robotuna makarna hariç bütün malzemeler eklenir.Püre haline gelmesini sağlanır.Makarna ile karıştırılıp pembe pembe servis edilir :) Dilerseniz üzerine süzme yoğurt veya labne peynir ile servis edebilirsiniz...
Afiyet şifa olsun ..


Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder