23 Mart 2015 Pazartesi

EVDE LAVAŞ YAPIMI





Malzemeler
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya ( toz maya )
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 -3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI

Derin bir kaba süt, maya ve şeker eklenerek kabarması beklenir ( yaklaşık 5 dk ) Üzerine diğer malzemeler ve azar azar elenmiş un dökülerek yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğrulur.

Hamur, pişirilecek yapışmaz tava ebatında olacak şekilde parçalara ayrılır.Unlanıp 20-30 dk mayalanması için üzeri streç ile kaplanmış bir kapta bekletilir.
Her biri teker teker ya da el ayası kadar olunca iki parça üst üste eklenerek tava ebatında açılır.
Kısık ateşte kontrollü pişirilir

Piştikten sonra hava almayacak bir şekilde streç film ile kaplanır .
Tantuni , çiğ köfte vs.. için ev yapımı yumuşacık sağlıklı lavaş kullanınız...

Afiyet şifa olsun...

Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder