20 Mart 2015 Cuma

MİLFÖYLÜ TATLI


Kalori miktarını öğrenmek ve defterinize eklemek için tıklayın


MALZEMELER

  • 8 adet kare milföy hamuru
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Meyve, süsleme vs
HAZIRLANIŞI

8 adet kare milföyler  ikiye bölünür ,önceden ısıtılmış 200 derecede yaklaşık 20 dk pişirilir.Pişerken kreması hazırlanır.Süt , un şeker bir tencereye eklenir çırpma teli ile karıştırarak pişirilir,Kaynama noktasında şeker ilave edilerek 1-2 dk daha pişirilir.Piştikten sonra yumurta sarısı ile vanilya eklenerek hızlıca karıştırıp ocağın altı kapatılır.Tereyağı ile bal eklenerek Mutfak robotunda 10  dk çırpılır.
Bu arada milföyler pişmiş olmalı...Milföylerin her biri ikiye bölünerek krema ilave edilir böldüğümüz parça üzerine kapatılır.



Tüm işlem bittikten sonra süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpilip süslemesi yapılır...
Alternatif olarak kare milföyü 4 parçaya da bölebilirsiniz...
Afiyet şifa olsun :)


Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder