25 Mart 2015 Çarşamba

PANCARLI KISIR


MALZEMELER
  • 3 su bardağı ince bulgur ( köftelik )
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 20 yemek kaşığı pancar suyu ( 1 adet kırmızı pancar ile )
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi ( isteğe bağlı )
  • Marul ( 6-7 yaprak)
  • Maydanoz ( yarım demet )
  • Taze soğan  (2-3 adet )
  • İsteğe bağlı dereotu , 
  • Taze nane ( yarım demet )
HAZIRLANIŞI



Bir adet pancarın kabukları soyularak küp doğranıp tencerede pişirilir.
Piştikten sonra dilerseniz ( ölçü miktarı ) suyu ile birlikte kısıra ekleyebilirsiniz.Bulgur  yıkanıp sıcak su ve tuz eklenerek bir kapta hava almadan bekletilir.

Diğer malzemeler minik minik doğranır.Suyu çeken bulgura pancar suyu ilave edilerek renklendirilir.Limon suyu ,sirke , özellikle nar ekşisi ,  ve sıvı yağ eklenerek tuzu kontrol edilir.Tuz eksik gelirse ilave edilir.Yeşillikler ilave edilmeden önce bulgurun iyice soğumuş olduğundan emin olunuz...

Kalıp ile ya da istenilen şekilde sunum hazırlayabilirsiniz..



.Tadını çok beğeneceksiniz....Afiyet şifa olsun...



Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder