23 Mart 2015 Pazartesi

PANCARLI TOPLAR ( Vitamin deposu )




MALZEMELER
  • 2 adet orta boy kırmızı pancar
  • 1 - 1,5 paket Pötibör bisküvi
  • 5 yemek kaşığı şeker ( azaltabilirsiniz )
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  •  Hindistan cevizi ( yarım çay bardağı kadar )
HAZIRLANIŞI

Pancarlar yıkanıp kabukları soyularak rendelenir.Küçük bir tencereye rendelenmiş pancar ve şeker ilave edilerek yarım çay bardağı su ile yumuşayana kadar pişirilir.Piştikten sonra vanilya ile karıştırılarak derin bir kaba aktarılır.


Bisküviler dörde beşe kırılarak ılık pancarların üzerine eklenerek karıştırılır.Tereyağı tavada eritilir ve karışımın üzerine dökülür.Cevizler minik doğranarak karışıma ilave edilerek yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak Hindistan cevizine bulanır.


Bol vitamin deposu pancarlı toplarımız hazır...Pancar sevmeyenler pancarın vitamininden faydalanmak istiyorsa bu tarifi gönül rahatlığıyla hazırlayabilirler.Pancarlı olduğu rengi hariç farkedilmiyor bile ...Şimdiden afiyet şifa olsun :)



NOT. Tarifteki ölçü yaklaşık 15 adet olarak hazırlanmıştır

Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder