11 Nisan 2015 Cumartesi

HAVUÇLU BİSKÜVİ PASTASI




MALZEMELER
  • 14 adet orta boy havuç
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı su ( püre için )
  • 4 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme )
  • 1 su bardağı su ( nişastayı açmak için )
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 1 paket yulaflı kremalı bisküvi
Üzeri için
  • Hindistan cevizi
  • Damla çikolata
HAZIRLANIŞI

Havuçlar rendelenip yıkanır.İkiye ya da üçe bölünür 4 su bardağı suda suyunu çekene kadar pişirilir.

Piştikten sonra 1 su bardağı su ile mutfak robotuna eklenerek püre haline getirilir.


Nişastayı su ile açıp süzgeçten geçirerek tencereye ilave edilir.Havuç püresi de tencereye ilave edilerek karıştırarak pişirilir.


Kaynama noktasında şeker ilave edilerek tekrar karıştırılır.Kıvam aldığında ocağın altı kapatılıp vanilya ekleyerek karıştırılır.Bir tepsi veya kalıba bisküviler yerleştirilerek üzerine havuç karışımı ilave edilerek tekrar bisküvi dizip tekrar karışım ilave ederek  pasta hazırlanır.Buzdolabında 2-3 saat bekletilir.Dilimlenerek soğuk servis edilir.Afiyet şifa olsun..


Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder