12 Nisan 2015 Pazar

TEREYAĞLI PEYNİRLİ KATMER





MALZEMELER


  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
İçi için

  • 2 dilim peynir
  • Yeterince maydanoz
HAZIRLANIŞI

Derin bir kaba malzemeler eklenip yoğrulup  üzeri örtülür ve 5-10 dk dinlendirilir.

Hamurdan 6 eşit parça koparılarak yuvarlanır.Üç beze ( parça ) resimde gördüğünüz ebatta açılıp üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürülür.


Diğer üç beze de üzerlerine kapatılır.Böylece 3 adet bezemiz oldu.


Her beze açılarak tekrar tereyağı sürülerek iç harcı eklenir.Kenarından kıvırarak spiral şeklinde sarılıp buzdolabında 2-3 saat bekletilir.


Dilerseniz bezelerinizi akşamdan hazırlayıp buzdolabında bekletip sabah pişirebilirsiniz.

Buzdolabında bekletilmiş bezeler merdane yardımıyla dikkatlice kullanacağımız yapışmaz tava ebatında açılır.Tava ısıtılır ve kısık ateşte üzerine kapak kapatarak ara sıra ters çevirerek pişirilir.


Çıtır çıtır kat kat ve tereyağlı nefis börek hazırlamış olduk :)Afiyet şifa olsun...




 Sıcakken tüketilmesi tavsiye edilir.

NOT : Tarifteki ölçüden 3 adet börek çıkmaktadır.Her börek dörde bölünür 12 dilim elde edilir.

ALTERNATİF :


  •  Tarifi kıymalı,  patatesli , zeytinli , tahinli vs . hazırlayabilirsiniz.
  • Tarifi fazla ölçüde hazırlayıp dilediğiniz zaman kullanmak üzere dondurucuda pişirmeye hazır olarak , tek tek poşetleyip bekletebilirsiniz.

Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder